Presentasjon av EK

Hva er Emballasjekonvensjonen (EK)

  • En samarbeidsorganisasjon mellom næringsmiddelprodusenter, emballasjeleverandører og dagligvarehandel
  • Etablert i 1975 (registrert i Brønnøysund 1997)
  • Medlemsorganisasjon
  • Sekretariatet lokalisert hos Nofima AS – Ås

Hvorfor EK

  • Den enkelte næringsmiddel-bedrift er ansvarlig for at Matkontaktforskriften er oppfylt
  • Forskriften krever dokumentasjon i alle ledd
  • Strengere og mer detaljerte bestemmelser i et komplekst landskap er krevende for matkontakteleverandør og bruker
  • EK verifiserer helsemessige sikre matvarematerialer
  • EK er et veletablert organ med lang og god erfaring
  • Et samlingspunkt for hele matkontaktmaterialkjeden

Hva kreves for å få et EK-sertifikat?

  • Fremlagt dokumentasjon på materialene (råvarer, tilsetninger m.m.) som tilfredsstiller kravene i Matkontaktforskriften
  • Dokumentasjon på Migrasjonsanalyser og andre analyser der regelverket har fastsatt begrensninger
  • Dokumentasjon på kvalitetssystem som sikrer sporbarhet og produksjonskontroll
  • EK-sertifikatet er basert på dokumentasjon i alle ledd, og er dermed et kvalitetsbevis om at alle krav er oppfylt