Presentasjon av EK
Hva er Emballasjekonvensjonen (EK)
- En samarbeidsorganisasjon mellom næringsmiddelprodusenter, emballasjeleverandører og dagligvarehandel
- Etablert i 1975 (registrert i Brønnøysund 1997)
- Medlemsorganisasjon
- Sekretariatet lokalisert hos Nofima AS – Ås
Hvorfor EK
- Den enkelte næringsmiddel-bedrift er ansvarlig for at Matkontaktforskriften er oppfylt
- Forskriften krever dokumentasjon i alle ledd
- Strengere og mer detaljerte bestemmelser i et komplekst landskap er krevende for matkontakteleverandør og bruker
- EK verifiserer helsemessige sikre matvarematerialer
- EK er et veletablert organ med lang og god erfaring
- Et samlingspunkt for hele matkontaktmaterialkjeden
Hva kreves for å få et EK-sertifikat?
- Fremlagt dokumentasjon på materialene (råvarer, tilsetninger m.m.) som tilfredsstiller kravene i Matkontaktforskriften
- Dokumentasjon på Migrasjonsanalyser og andre analyser der regelverket har fastsatt begrensninger
- Dokumentasjon på kvalitetssystem som sikrer sporbarhet og produksjonskontroll
- EK-sertifikatet er basert på dokumentasjon i alle ledd, og er dermed et kvalitetsbevis om at alle krav er oppfylt